FYSIOSTAD

DRY NEEDLING

Met Dry Needling worden verhardingen in de spieren ontspannen. Deze ontspanning wordt opgewekt door middel van prikjes die we geven met een dunne acupunctuurnaald. De behandeling richt zich op klachten waarbij spieren al vaak langdurig gespannen zijn en pijnklachten geven. Zoals hoofdpijn, lage rugklachten en een tenniselleboog. 

FYSIOSTAD

DRY NEEDLING

Klassieke acupunctuur is gebaseerd op Oosterse geneeswijzen. Hierdoor worden meerdere punten met meerdere naalden tegelijk aan geprikt. Bij Dry Needling gaan we uit van westerse geneeswijzen. De “knoop” in de spier wordt kortdurend behandeld met één naald.

Spierverharding

Door met het naaldje in spierverhardingen te prikken wordt deze losgemaakt. Wanneer de klachten al langer bestaan, raken er meestal meer spier betrokken. Hierdoor breiden de klachten zich uit naar andere gebieden. Deze gebieden nemen wij ook mee in de behandeling. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie.

Klachten door spierverharding:

  • Pijn in de spier met of zonder uitstraling

  • Stijfheid

  • Krachtsvermindering tijdens aanspanning

  • Bewegingsbeperkingen

  • Gevoel van overbelasting

CONTACT

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ FYSIOSTAD

Heeft u lichamelijke klachten die u belemmeren in het dagelijks leven? Maak nu een afspraak bij Fysiostad. U kunt direct bij ons terecht!

Naar contact