FYSIOSTAD

ECHOGRAFISCH ONDERZOEK

Bij Fysiostad kunt u terecht voor een Echografisch onderzoek. De laatste jaren neemt de populariteit van echo’s in de fysiotherapie steeds meer toe. Het is de perfecte methode om direct diagnostische informatie te krijgen en om de pijnpunten vast te stellen.  

ECHOGRAFISCH ONDERZOEK

ERVARING IN ECHOGRAFIE

Fysiostad heeft jarenlange ervaring op het gebied van echografie. Meerdere fysiotherapeuten binnen Fysiostad zijn hiervoor opgeleid en zetten echografie in als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek.

 Voordelen van echografie:

  • Snel, goedkoop en veilig

  • Maakt pijnpunten zichtbaar

  • Hoge validiteit van de uitkomst

  • Therapieverloop is te volgen

  • Visualisatie van herstel motiveert patiënt

Vormen echografie

Bij echografie onderzoeken we specifieke klachten die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels, banden, gewrichten, zenuwen en botten. Er zijn 2 vormen van echografie mogelijk: zwart-wit-echografie en kleurendoppler-echografie.

Zwart-wit-echografie

Zwart-wit-echografie geeft in verschillende grijstinten aan of er een reflectie in het lichaam plaatsvindt en hoe sterk deze is. Daarmee presenteert het apparaat de anatomische structuren en eventuele pathologie.

Kleurendoppler-echografie

Deze vorm van echografie wordt gebruikt om de aanwezige bloedstroom aan te tonen en te beoordelen. Gedetecteerde bloedvaten worden in kleur over het zwart-wit beeld heen gepresenteerd. Deze vorm van echografie maakt de bloedstroom in het lichaam zichtbaar. Voor de fysiotherapeut heeft met name het gebruik van power-doppler veel waarde.

Wilt u meer weten over Echografisch onderzoek? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak!

CONTACT

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ FYSIOSTAD

Heeft u lichamelijke klachten die u belemmeren in het dagelijks leven? Maak nu een afspraak bij Fysiostad. U kunt direct bij ons terecht!

Naar contact